3 cara Semakan bantuan rakyat 1 malaysia (BR1M)

Salam 1 Malaysia.

Risau sebab masih belum terima bantuan rakyat 1 malaysia (BR1M) ? ada 3 cara untuk menyemak keputusan BR1M iaitu:

1.Melalui Pos.Keputusan BR1M akan di hantar ke alamat pemohon secara berperingkat-peringkat melalui pos.Permohonan yang berjaya akan dimaklumkan tarikh dan tempat penerimaan baucar.

2.Talian Hotline Kementerian Kewangan Malaysia, 1-800-222-500 dan Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN), 1-300-88-3010 mulai 16 Januari 2012 ini, dari jam 9.00 pagi hingga 5.00 petang pada setiap hari bekerja.

3.Email.pemohon juga boleh membuat semakan dan pertanyaan menerusi email ke belanjawan2012@treasury.gov.my

Yang tidak berjaya,jangan susah hati,anda masih boleh buat rayuan dengan mengisi borang rayuan disini.

8 thoughts on “3 cara Semakan bantuan rakyat 1 malaysia (BR1M)

  1. Tuan .
    saya seperti nama yang di atas ingin menyenak nama saya yang masih belum menerima bantuan BRIM lagi .

    terima kasih atas bantuan dari pihak tuan.

    BERKHIDMAT UTK NEGARA

  2. makcik dah call hotline katanya dah lulus tunggu surat.tapi suratnya tak sampai2 pun.Pembayaran dah dekat nak habis,kan tertinggal pulak makcik?

  3. sy dh dpt surat menyatakan permohonan saya itu LULUS. masalahnya, dalam surat tu x bgth tarikh, masa & tempat nak ambil…
    dah call talian diatas asyik busy aja…
    sy dh email, xde apa2 response & replying…
    klu tarikh dh terlepas mcm mn, xkan burn mcm tu aja…
    knp perlu buat kerja cuai smpai menyusahkan saya???
    tahun lepas ok aja…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>