Jangan mudah percaya berita di internet: Rosmah

KUALA LUMPUR: Pelajar Malaysia yang menuntut di luar negara dinasihat supaya tidak mudah mempercayai sebarang khabar angin atau fitnah yang disebarkan pihak tidak bertanggungjawab di internet.

Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor semasa memberikan nasihat itu berkata, sebagai golongan terpelajar mereka tidak seharusnya mudah mempercayai sesuatu berita sebaliknya perlu menggunakan kewarasan akal untuk menilai kesahihannya.

“Jangan dengar fitnah…mereka ada peluang untuk belajar di luar negara, gunakan peluang itu dan gunakan akal fikiran untuk nilai sebarang isu,” katanya kepada pemberita selepas mengadakan pertemuan tertutup dengan “Jangan dengar fitnah…mereka ada peluang untuk belajar di luar negara, gunakan peluang itu dan gunakan akal fikiran untuk nilai sebarang isu,” katanya kepada pemberita selepas mengadakan pertemuan tertutup dengan anggota Kelab UMNO

Luar Negara di sini hari ini.

Rosmah berkata, pelajar berkenaan juga perlu memanfaatkan ilmu yang diperoleh semasa di luar negara untuk membantu kerajaan menjayakan segala program yang diatur terutama dalam bidang pelajaran.

“Saya nasihatkan pelajar ini belajar bersungguh-sungguh, mana yang baik bawa pulang ke Malaysia untuk bantu kerajaan dan mana yang tak baik tinggalkan,” katanya.

Mengulas mengenai pertemuan itu, Rosmah berkata ia dibuat sebagai memenuhi permintaan pelajar berkenaan yang ingin mengetahui pelbagai perkara termasuk Program Permata Negara yang dinaunginya.

Pertemuan dihadiri 65 perwakilan dari lima Badan Perhubungan Negara iaitu United Kingdom, Indonesia, Australia-New Zealand, Mesir dan Rusia. – BERNAMA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>